Ons verhaal | BACCIA

HET PLASTIC PROBLEEM

Plasticvervuiling is een probleem, een gigantisch probleem. De plasticsoep in de oceanen is enorm en ook op het land kom je op de vreemdste plekken tegenwoordig zwervend plastic tegen. Dit is zeer schadelijk voor de natuur en uiteindelijk ook voor ons als mensen. Dieren zien het plastic aan als voedsel en zo komen de  schadelijke stoffen die in plastic verwerkt zijn in de voedselketen terecht, waarin wij als mensen bovenaan staan. Het plastic belandt dus uiteindelijk weer op ons eigen bord.

 

De wereld samengevat in één kopje.

BACCIA herleid zijn naam aan het Italiaanse woord bacca, dat in het Nederlands bes betekent. Wat velen niet weten is dat koffiebonen per twee in één besje groeien. 

Als onderneming met een internationaal karakter proeven de medewerkers van Orange Supplies, het moederbedrijf van BACCIA, heel wat verschillende koffies over de hele wereld. BACCIA is geboren uit onvrede van deze wereldreizigers over de kwaliteit van de in Nederland aangeboden koffie.

Daarnaast staat de Nederlandse koffie in schril contrast tot de internationale alternatieven.

De geschiedenis van BACCIA is nog maar kort, maar de droom van haar oprichters berust op een flinke dosis ervaring in de wereld van koffie en thee. Samen met ons team van professionals, dat zijn vaardigheden heeft aangescherpt tijdens de ontwikkeling van onze producten, hebben we onze droom tot leven gewekt. We zijn trots op ons uitstekende alternatieven voor de Nespresso® machines en de in Nederland aangeboden losse theeën.

Na jaren van onderzoek en werk is de interesse in warme dranken niet alleen een passie, maar ook een missie geworden:

Een product van hoge kwaliteit (onafhankelijk) verkrijgen

  1. Uitsluitend leveranciers van uitstekende onbewerkte koffie en thee selecteren
  2. Een roostproces met specifieke toastingcycli gebruiken
  3. Bij deze toasting combineren wij tijd met temperatuur om de eigenaardigheden van elk mengsel te verbeteren. De resultaten worden gegarandeerd door samenwerking met deskundige Coffee Masters die de juiste melanges voor de internationale markt formuleren.

BACCIA